flower left

Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności 

  1. Firma Hush Hush® oświadcza, że wszelkie dane osobowe uzyskane w trakcie działalności Sklepu Internetowego ballerinahosiery.eu  są poufne. W żadnym wypadku ani w żadnej formie nie będą ujawniane innym osobom ani innym podmiotom zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych".
  2. Dane osobowe Klienta zebrane zostały w celu umożliwiania korzystania ze sklepu internetowego,  a także w celu uatrakcyjnienia zakupów dokonywanych przez Klienta w sklepie prowadzonym przez Firmę Hush Hush®
  3. Po złożeniu zamówienia w sklepie internetowym ballerinahosiery.eu kupujący otrzyma wiadomość e-mail potwierdzającą przyjęcie zamówienia, oraz z potwierdzeniem wysłania produktów. Możemy również kontaktować się z Klientem telefonicznie w sprawie ważnych informacji dotyczących Państwa zamówienia.
  4. Zgodnie z ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883) Klienci mają prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania.
  5. Niniejsza Polityka określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Alpha-Keratyna prowadzony pod adresem domeny: www.ballerinahosiery.eu(zwaną dalej Witryną) przez Ballerina Zdzisław Wesecki z siedzibą w Jaworznie, ul. Matejki 46, (dalej zwanego Sklepem Internetowym)
  6. Sklep internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.

Jakie dane zbiera sklep internetowy w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny?

  1. Sklep internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach Cookiem podczas samego korzystania z Witryny.
  2. Pliki Cookiem to małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu internetowego. Wykorzystywane przez sklep internetowy pliki Cookiem mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki Cookiem są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki Cookiem są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.
  3. Sklep Internetowy wykorzystuje wyżej wymienione pliki cookies w następujących celach: 
  • Cookies powiązane z funkcjonalnością strony internetowej- Pliki te pozwalają Państwu przeglądać  stronę internetowej i skorzystanie z jej funkcji, takich jak „mój koszyk”.
  • Cookies związane z analizą strony internetowej- Używamy plików cookies do pomiaru i analizy, jak klienci korzystają z naszej strony. To pozwala nam stale ulepszać naszą stronę internetową i doświadczenie zakupów.
  • Cookies związane z preferencją klienta - Podczas przeglądania strony lub zakupów online, witryna będzie pamiętać preferencje wprowadzone przez klienta (na przykład nazwa użytkownika, język lub lokalizacja). To sprawia, że przeglądanie jest prostsze, łatwiejsze i bardziej osobiste.
  • Cookies związane z targetowaniem i reklamą-  Pliki te są wykorzystywane do dostarczenia Państwu odpowiedniej reklamy. Ponadto, ograniczają liczbę wyświetleń danej reklamy na stronie, jak również pomagają mierzyć skuteczność naszych kampanii reklamowych.
  1. W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies, lub usunąć cookies na stałe, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej , lub możecie Państwo zwrócić się działu pomocy przeglądarki internetowej, z której korzystacie, aby uzyskać instrukcję znajdowania pliku lub katalogu, w którym przechowywane są pliki cookies.
  2. Informacje na temat usuwania i kontrolowania cookies  są dostępne na www.AboutCookies.org. Należy pamiętać, że przez usunięcie plików cookies lub zablokowanie cookies możesz nie mieć dostępu do pewnych obszarów lub funkcji naszej strony internetowej .
  3. Obok plików cookies sklep internetowy może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych  w ramach tzw. Logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in.  Państwa adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu, oraz adres strony z której weszliście Państwo na witrynę. Niektóre podstrony w ramach Witryny oraz inne środki komunikacji z Państwem mogą zawierać tzw. „web beacons” (tzw. elektroniczne obrazki). Web beacons pozwalają na otrzymanie informacj takich jak np. adres IP komputera, na który załadowana została strona, na której Web Bacon został zamieszczony, nr URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki, jak również informacje zawarte w cookies, w celu oceny efektywności naszych reklam. Dane te będą również archiwizowane i wykorzystywane w celach analizy statystycznej i oceny globalnego ruchu użytkowników Witryny. Dane te nie będą łączone z przekazanymi przez Państwo danymi osobowymi.

Jakie dane zbiera Sklep Internetowy podczas rejestracji i dokonywania zakupów?

  1. Sklep internetowy będzie zbierał od Państwa następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na Witrynie:
  • imię i nazwisko
  • adres do wysyłki
  • adres do korespondencji
  • adres poczty elektronicznej
  • numer telefonuSklep Internetowy wykorzystuje wyżej wymienione pliki cookies w następujących celach: 

Podanie powyższych danych jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji bądź zakupu w ramach Witryny.

Marketing Sklepu Internetowego

O ile Państwo wyraziliście na to zgodę (zapis do newslettera), podany przez Państwa adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych produktów Hush Hush. Zgoda może być cofnięta w każdym czasie.

Udostępnianie informacji

  1. Każdorazowo dane teleadresowe będą przekazywane firmie kurierskiej lub Poczcie Polskiej realizującej dostarczenie przesyłki. Każdorazowo, jeśli została wybrana płatność online to dane (imię i nazwisko, adres email) zostaną automatycznie przekazane do systemu firmy realizującej płatność za zamówienie (w naszym przypadku jest to paypal).
  2. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Państwa dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
  3. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Państwa dane organom wymiaru sprawiedliwości.
  4. W żadnym innym wypadku Państwa dane osobowe gromadzone przez nasz system nie będą udostępniane i/lub sprzedawane podmiotom trzecim.

Środki techniczne i Państwa obowiązki

  1. Sklep Internetowy dokłada  wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny w celu ochrony Państwa danych. Wszystkie połączenia związane z wykonywaniem przez Państwa płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia.
  2. Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające jeśli sami nie zachowują Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że sklep internetowy nie będzie zwracał  się do Państwa o ich podanie , z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na Witrynie.

W jaki sposób możecie Państwo korzystać z przysługujących praw?

  1. Macie Państwo możliwość podglądu i edycji Państwa danych, w każdym czasie, w ramach Witryny, po zalogowaniu się z użyciem adresu email oraz hasła. W sytuacji gdy zapomnicie Państwa hasła lub w razie wystąpienia innych problemów z logowaniem, prosimy o kontakt pod adresem: info@ballerinahosiery.eu
  2. Przysługuje Państwu prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat, danych, jak również prawo do zmiany, zablokowania lub usunięcia danych a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Macie Państwo również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych w celach marketingowych.  W tym celu prosimy o kontakt pod adresem: info@ballerinahosiery.eu

Inne strony internetowe

W ramach Witryny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy się zapoznać. Sklep Internetowy nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

Pytania i zastrzeżenia

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności prosimy kierować pod adresem: info@ballerinahosiery.eu, lub Administratorowi Bezpieczeństwa Informacji – Agata Kałuża- ul. Okińskiego 8 lok. 54, 02-115 Warszawa.